Corporate Social Responsibility

"Kami mencari nafkah dengan apa yang kami dapat, tetapi kami mencipta kehidupan dengan apa yang kami berikan."
- Winston Churchill -

BE INTERNATIONAL DERMA RM1.5 JUTA KEPADA HOSPITAL UTAR

BE International dengan bangga menzahirkan komitmennya sekali lagi terhadap kesejahteraan masyarakat dengan menyumbang RM1,500,000.00 untuk pembinaan Hospital UTAR. Sumbangan ini mencerminkan sokongan kami terhadap kemajuan dalam bidang penjagaan kesihatan serta membina persekitaran perubatan yang berteknologi tinggi.

Sebagai warga korporat yang bertanggungjawab, kami berbesar hati dapat menyokong usaha pengumpulan dana untuk Hospital UTAR, yang turut memainkan peranan yang penting dalam membentuk masa depan yang lebih sihat dan sejahtera bagi komuniti setempat. Di BE International, kami yakin setiap sumbangan dapat memberikan impak positif, sejajar dengan teras nilai-nilai murni serta tanggungjawab sosial kami.

BE INTERNATIONAL BERGANDING BAHU DENGAN WORLD VISION JAYAKAN PROGRAM 30-HOUR FAMINE.

BE International dengan bangganya berganding bahu sekali lagi bersama World Vision untuk Program 30-Hour Famine, mencerminkan komitmennya yang tidak berbelah bahagi terhadap isu global, khususnya isu kelaparan dan kekurangan zat makanan. Sebagai penaja premium, BE International telah menderma sejumlah RM100,000 serta 5,000 sacet BElixz SlendezMeal, yang menonjolkan dedikasi mereka untuk membawa perubahan yang positif. Bersama-sama, misi mereka adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang masalah kelaparan, sambil secara aktif memberikan sumbangan dalam usaha mengatasi isu ini.

Sumbangan besar dari BE International juga memperlihatkan komitmen mereka terhadap inisiatif ini, dan sumbangan tersebut akan memberi kesan secara langsung kepada usaha penting dalam memerangi kebuluran serta menyokong komuniti yang memerlukan.

BE INTERNATIONAL DAN PEMIMPINNYA MENDERMA RM150,000 UNTUK MEMBANTU MANGSA BANJIR

Tiada siapa yang pernah menjadi miskin kerana memberi. – Anne Frank

 

Disebabkan hujan lebat yang turun sejak beberapa hari ini di Johor, puluhan ribu mangsa banjir telah dipindahkan. Bencana ini telah menyebabkan kerugian yang besar kepada banyak pihak.

Walaupun menghadapi bencana alam yang teruk, ia tidak dapat menghalang keinginan kami untuk membantu. Kami mengambil tanggungjawab sosial kami dengan sangat serius, dan merasakan adalah menjadi tanggungjawab kami untuk memberikan bantuan kepada mangsa yang terjejas. Oleh itu, kami tidak membuang masa dalam memberikan bantuan, kekal dengan matlamat kami untuk pergi “BEyond Inspiring Minds, Touching Lives for Eternity”.

BE International dan pemimpinnya bertindak segera selepas bencana itu, dan sejumlah RM150,000 telah disumbangkan dengan pantas kepada usaha bantuan bencana yang dilancarkan bersama oleh Yayasan Sin Chew Daily, Fo Guang Shan, dan Persatuan Fo Guang untuk memberikan bantuan bencana dan sokongan praktikal untuk mangsa.

Cek telah diserahkan oleh Ho Huey In, Ketua Pejabat Presiden, C.M.Wong, Ketua Operasi Perniagaan dan pemimpin RCCA T.Y.Low, RCCA Woon Chin Yin dan RCCA Jaslyn Yeoh, kepada Pengarah Eksekutif Yayasan Sin Chew Daily .

YAYASAN ST JOHN AMBULANS MALAYSIA - KAWASAN PANTAI SELANGOR (SJAM-KPS FOUNDATION)​

The recent flash flood has inundated SJAM-KPS Haemodialysis Centre located in Taman Sri Muda. 16 dialysis machines with its medical equipment were totally damaged.

BE International immediately reached out and responded to their fundraising effort by donating 5 dialysis machines to Yayasan St John Ambulans Malaysia – Kawasan Pantai Selangor (SJAM-KPS Foundation). BE International management team , CM Wong (Head of Corporate Operations) and Ho Huey In (Head of Corporate Services) were at SJAM-KPS Haemodialysis Centre to hand over the dialysis machines to the center’s person in charge Phuah Kin Leong, hoping this would help the centre to commence its operation and provide treatments for deserving dialysis patients as soon as possible.

BE International continues to follow through on its commitments to go BEyond Inspiring Minds, Touching Lives for Eternity.

BE INTERNATIONAL MENDERMA RM200,000 UNTUK MEMBANTU MANGSA BANJIR

Selepas hujan lebat berlanjutan melanda beberapa kawasan di Malaysia, mata pencarian ramai orang terjejas. Prihatin dengan akibat bencana itu, BE International telah menyumbangkan RM200,000 kepada program sumbangan bantuan banjir anjuran bersama Yayasan Sin Chew Daily untuk membantu menyediakan penyelamatan kecemasan, bantuan dan keperluan pembinaan semula pasca bencana.

BE International sekali lagi secara proaktif mengambil tindakan untuk membantu mangsa yang ditimpa musibah ini mengatasi kesulitan dan membina semula kediaman mereka. Kami berharap inisiatif ini dapat memberi inspirasi kepada lebih ramai orang untuk menyertai kami dan menunjukkan kasih sayang dan kemesraan mereka bersama.

MENYOKONG USAHA YAYASAN SIN CHEW BAGI PERANGI PANDEMIK COVID-19

Berpegang teguh kepada budaya BE menyumbang demi tujuan yang baik, ahli keluarga BE International menyokong usaha Yayasan Sin Chew untuk memerangi pandemik Covid-19 melalui sumbangan kolektif RM128,611 kepada petugas barisan hadapan perubatan. Susulan sumbangan kitaran pertama dan kedua kepada Yayasan Sin Chew untuk membantu petugas barisan hadapan perubatan dan pelajar kurang bernasib baik pada tahun 2020, sumbangan ini adalah kali ketiga berturut-turut BE berganding bahu dengan Yayasan Sin Chew melalui matlamat bersatu untuk menyumbang kembali kepada masyarakat. Berpegang teguh pada slogan BE BEyond Inspiring Minds, Touching Lives for Eternity, memberi adalah suatu perjalanan yang tidak pernah berakhir.

WORLD VISION 2021

BE International meneruskan program tajaan kanak-kanak dengan World Vision (Vietnam dan Myanmar) – dari 2021 hingga 2024.

Kami akan terus memberikan bantuan ekonomi kepada 100 kanak-kanak dari Vietnam dan Myanmar dalam tempoh tiga tahun akan datang. Program anak-anak tajaan BE kali ini adalah kesinambungan daripada program tajaan kanak-kanak yang bermula pada tahun 2018.

BE INTERNATIONAL MEMBERI BANTUAN KEWANGAN KEPADA 42 RUMAH ANAK YATIM

Wabak semasa menjadi semakin teruk. BE International telah bersungguh-sungguh menderma wang untuk membantu 42 rumah anak yatim, dengan harapan dapat menyalurkan kasih sayang kepada mereka semasa wabak, memberikan bantuan kewangan, dan mengatasi kesulitan bersama-sama. Kami memastikan untuk melakukan yang terbaik untuk menyumbang kembali kepada mereka di sekeliling kami yang memerlukan bantuan.

YAYASAN GENERASI GEMILANG​

BE International dan Yayasan Generasi Gemilang bekerjasama untuk menyokong kanak-kanak dan pelajar secara aktif. Dengan cara ini, kami berharap dapat membuka laluan masa depan yang lebih baik untuk generasi akan datang!

MEMBERI SOKONGAN ANTI-WABAK KEPADA HOSPITAL SUNGAI BULOH

Dengan lonjakan kes baru-baru ini dalam wabak Covid-19 dan berita bahawa sistem perubatan yang terbeban, kakitangan barisan hadapan kami memerlukan sokongan yang mencukupi berbanding sebelum ini untuk mengatasi pertempuran yang teruk terhadap wabak ini. Sehubungan dengan itu, BE International bertindak tepat pada masanya dan melakukan yang terbaik untuk meningkatkan peralatan perubatan, dan tidak berputus asa untuk mengiringi kerja rawatan perubatan. Kami memberikan sokongan padu kepada Hospital Sungai Buloh dan menyumbangkan 20 monitor pesakit mudah alih, 10 pengawal selia oksigen injap udara dan 100 pengawal selia oksigen eksponen 3 jarum kepada pasukan penyelamat coronavirus. BE International berharap dapat membantu kakitangan barisan hadapan, mengurangkan beban mereka, dan bekerjasama untuk meratakan keluk wabak. Usaha BE International untuk tujuan ini membuktikan bahawa kami berusaha untuk melampaui perniagaan dan mementingkan peningkatan masyarakat dan dunia sebagai misi kami.

MENYOKONG 20 ORPHANAGES

Kami terhutang budi kepada semua yang membantu dalam kempen Instagram “One Click to Touch Life” pada bulan Ogos. “Satu Klik” anda menyentuh ramai anak yatim dan membantu mereka melangkah keluar dari masalah! Ketika wabak ini, semua orang berada dalam bahaya, dan rumah anak yatim juga menghadapi masalah gangguan sumber bantuan. Selaras dengan tujuan berbuat baik dan menyumbang kembali kepada masyarakat, BE International melancarkan operasi bantuan, menyumbangkan sejumlah 20 rumah anak yatim untuk membantu mereka menyelesaikan keperluan harian mereka, agar mereka dapat terus belajar dan hidup dengan tenang.

YAYASAN SIN CHEW​

BE International dan pengedar kami senantiasa komited kepada kerja amal dan mencuba yang terbaik untuk membantu kumpulan yang kurang bernasib baik. Di bawah ihsan tiga orang pengasas kami, 40 RCCA yang mempunyai kedudukan tertinggi turut menyertai acara besar itu, menderma RM129,000 kepada Program Pelajar Tajaan Sentimental Yayasan Sin Chew Daily untuk menaja 43 pelajar, yang sekali lagi menunjukkan dedikasi dan kasih sayang mereka yang tidak berbelah bagi. Diharap sumbangan ini boleh mengubah kehidupan bakal pemimpin negara. Dengan semangat dedikasi yang tidak mementingkan diri sendiri, pengedar BE berpegang teguh pada kepercayaan menyumbang kembali kepada masyarakat, dan melaksanakannya hingga ke akhirnya!

3G BEST CSR CAMPAIGN AWARD 2021​

BE International memenangi Anugerah Kempen CSR Terbaik 3G 2021 daripada Global Good Governance (3G) yang dihoskan oleh Cambridge International Financial Advisory! Majlis penganugerahan diadakan pada 25 Mei 2021 jam 9 pagi waktu London (4 petang waktu BE). Anugerah ini adalah hasil usaha bersama keluarga BE, dan ia juga mendorong kami untuk membuat sumbangan yang lebih bermakna pada masa hadapan. Tontoni video majlis anugerah dalam talian di bawah dan raikan bersama kami!

SUSTAINABILITY & CSR MALAYSIA AWARD 2020

BE International memenangi ” Sustainability & CSR Malaysia Award 2020”! Sejak penubuhannya, BE International senantiasa menunaikan tanggungjawab sosial korporat, menggalakkan aktiviti amal secara aktif, dan membantu kumpulan yang kurang bernasib baik. Beberapa projek amal telah diiktiraf oleh penganjur dan telah dianugerahkan anugerah ini. Pada masa hadapan, BE International akan terus memupuk kedermawanan, menyumbang kembali kepada masyarakat tanpa mementingkan diri sendiri, dan menyumbang kepada pembangunan masyarakat yang mampan.

YAYASAN SIN CHEW​

Untuk menyokong Projek “Fight for Lives, Act to Save” Yayasan Sin Chew, BE International menyumbang sejumlah RM300,000 untuk membeli bekalan perubatan yang diperlukan dan memenuhi keperluan barisan perubatan. Sebagai tambahan, pemimpin tertinggi BE International, RCCA secara aktif mengumpulkan Pemilik Perniagaan Bebas Syarikat (IBO) untuk menyokong inisiatif ini dan membantu mengumpulkan lebih dari RM100,000 hanya dalam 3 hari. Semua dana disumbangkan kepada Yayasan Sin Chew. Kami berharap kasih dan tenaga positif ini dapat menyumbang untuk membendung wabak ini. Pada saat yang paling kritikal, BE International menunjukkan tekad syarikat untuk mengatasi wabak dan menyumbang kembali kepada masyarakat dengan tindakan praktikal dan nyata.

WORLD VISION 2019​

Pada tahun 2019, kami bekerjasama dengan World Vision sekali lagi untuk membantu memberikan kehidupan yang lebih baik bagi lebih dari 100 kanak-kanak di Indonesia, Kemboja. dan beberapa komuniti di Sabah, Malaysia. Sebanyak RM360,000 disumbangkan untuk memberi harapan kepada masyarakat kita yang paling rentan.

GENERASI GEMILANG​

Generasi Gemilang adalah satu yayasan yang bertekad untuk membesarkan generasi teladan seterusnya dan membina keluarga yang lebih kuat. Pada tahun 2019, BE International Marketing Sdn. Bhd. telah memberi tajaan kepada 8 buah sekolah, 271 orang pelajar dan juga menyokong aktiviti Generasi Gemilang dengan jumlah sumbangan sebanyak RM 150,000.00.

YAYASAN JANTUNG MALAYSIA​

Yayasan Jantung Malaysia ditubuhkan oleh sekelompok kecil orang awam yang berdedikasi dan prihatin yang bertekad untuk memberi kesan terhadap kawalan penyakit jantung dan saluran darah. BE International Marketing Sdn. Bhd. telah memperoleh RM 100,000.00 untuk menyokong program dan aktiviti Yayasan Jantung Malaysia.

PINK RIBBON WELLNESS (L) FOUNDATION​

BE International dengan senang hati menyumbangkan RM300,000 untuk pemeliharaan dan peningkatan berterusan Little Yellow Flower Wonderland di Ulu Yam, yang didedikasikan untuk meningkatkan akses pendidikan bagi masyarakat Orang Asli.

LITTLE YELLOW FLOWER​

BE International dengan senang hati menyumbangkan RM300,000 untuk pemeliharaan dan peningkatan berterusan Little Yellow Flower Wonderland di Ulu Yam, yang didedikasikan untuk meningkatkan akses pendidikan bagi masyarakat Orang Asli.

ASIA RESPONSIBILITY ENTERPRISE AWARDS (AREA)​

Asia Responsibility Enterprise Awards (AREA) adalah program yang mengiktiraf dan menghargai perniagaan yang telah menjalankan keusahawanan yang berterusan dan bertanggungjawab dalam perniagaan mereka. Terdapat 6 kategori secara keseluruhan, iaitu: Kepemimpinan Hijau, Pelaburan pada Manusia, Promosi Kesihatan, Pemberdayaan Sosial, Tadbir Urus Korporat dan Kepemimpinan Perniagaan yang Bertanggungjawab. BE International diberi penghormatan dan dianugerahkan AREA dalam kategori Pemberdayaan Sosial dengan CSR yang dilakukan dengan World Vision Malaysia.

MALAYSIA HEALTH & WELLNESS BRAND 2019 - CSR AWARD​

Dianjurkan oleh Sin Chew Daily dan, penghargaan ini bertujuan untuk memberi jaminan komitmen yang disumbangkan oleh jenama korporat di kalangan industri. Anugerah CSR telah menjamin usaha BE International dalam meningkatkan kesejahteraan masyarakat. BE International akan terus mempromosikan dan meningkatkan budaya korporat dalam menjaga masyarakat agar lebih banyak orang yang memerlukan dapat memperoleh manfaat.

WORLD VISION 2018​

World Vision adalah organisasi kemanusiaan antarabangsa yang berdedikasi untuk bekerja dengan kanak-kanak dan keluarga untuk mengatasi kemiskinan dan ketidakadilan yang melampau. Pada tahun 2017, BE International Marketing Sdn. Bhd. telah mengumpulkan sejumlah RM 360,000.00 untuk menyokong visi tersebut. Ia telah menaja 50 kanak-kanak dari Myanmar dan 50 kanak-kanak dari Vietnam masing-masing hingga kini.
- World Vision Thank You Board -